3 september 2022

Afstand van 40 km

Starttijd: 09.30-11.00

0 - Franeker* (koffie met sûkelarje, toilet)
Kiestersyl
8 - Achlum (Chocolaterie Klafa**)
Hitzum
15 - Bioboer Pieter ** (bezoek)
16 - Tzum (bezoek Johanneskerk incl kunstproject) ****
22 – Piebengastate Bed & Breakfast (fris,  lekkers en toilet) 
Baaium
Dronryp
31 – Menaam (bezoek Montmatre in Menaam) ****
Peins
Schalsum
Dongjum
41 - Franeker (finishplein, toilet)
 
Inbegrepen bij het inschrijfgeld:
+ verzorging bij de start*
+ fris en lekkers bij Piebengastate Wjelsryp
+ drankje bij de Finish***
+ één deelname herinnering

De 41 kilometer fietstocht vormt de basis van Waadhoeke Fietstocht. Bij de start in Franeker heb je kunnen genieten van een heerlijke reep sûkelarje van Klafa Chocola. Des te leuker om de tocht eerst richting Achlum te voeren. neem de tijd voor een bezoek aan de Chocolaterie. Vanwege hygiëne regels mogen er helaas geen bezoekers naar binnen maar de aanblik van het gebouw, de foto’s en natuurlijk het verhaal van familie Klaver is al geweldig! Neem vooral iets lekkers mee uit het chocolade assortiment. Na het verlaten van Achlum rijd je naar Hitzum, Tzum (optioneel bezoek aan de Johanneskerk) en Wjelsryp. Je bent te gast bij prachtige B&B Piebengastate van Fokke en Jenny. Dit is het rustpunt voor wat drinken en een taartje door Ambachtsbakker Siesling. Hier is tevens een toiletvoorziening. Met vernieuwde energie vervolgt de tocht zich via Baaium en Dronryp naar Menaam. In Menaam bent u welkom in de protestante gemeente voor een bezoek aan ‘Montmatre in Menaam’. een tentoonstelling open van enkele schilderijen van Henk Helmantel en kunstwerken van Menamers. Daarna via Slappeterp en Schalsum richting Franeker. Op It Sjûkelân in Franeker vangen we je weer op voor lekkers uit de regio.
 
* De verzorging bij start bestaat uit een kopje koffie met sûkelarje van Klafa Chocolade uit Achlum.
** Aankopen bij Klafa Chocolaterie en Bioboer Pieter zijn voor eigen rekening.
*** Op het finishplein bieden diverse ondernemers een heerlijke proeverij uit Waadhoeke.
**** Bij eventueel bezoek aan de Johanneskerk te Tzum en de Protestante Gemeente in Menaam wordt een vrijwillige bijdrage voor de koffie gevraagd.
 
De kosten zijn €3,50 per item. Munten kunnen worden gekocht bij de kassa op It Sjûkelân en zijn niet inbegrepen bij de inschrijfprijs. Een drankje is onderdeel van de inschrijfprijs op vertoon van het deelnameboekje.
 
Bekijk deze route op afstandmeten.nl

Download hier de GPX